de en si

Sikerekben gazdag, tevékeny új évet kívánunk a kórus minden tagjának, és minden látogatónknak.

Tevékenység

Alapszabály     Közhasznúsági jelentés

• minden évben május 1-én részt veszünk a Szentgotthárdi Civilek Napja rendezvényen- a babgulyásunknak mindig sikere van,
  • sok éves hagyomány október elején a Zene világnapja alkalmából rendezett kórushangverseny, melynek rendezői vagyunk, s melyre hazai és határon túli kórusok kapnak meghívást. Az elmúlt években vendégeink voltak: a tatai Eszterházy kórus, szombathelyi Szent György kórus, Zalaszentgróti Kamarakórus, Zalaegeszegi Városi Vegyeskar, Szlovákiából Somorjai Híd Kórus, Pozsonyeperjesről a Kis-Duna Vegyeskar, Szlovéniából, a testvérváros Isola Férfikara és a Dobronaki Nótázók, ausztriából Lassnitzhöhe templomi kórusa, Nagyváradról a Sztárai Mihály Énekkar.
  • advent első szombatján rendezzük meg adventi hangversenyünket, melyre az utóbbi években meghívást kaptak: dunaszerdahelyi Szent György kórus, az ausztriai Loipersdorf vegyeskara, Marcaliból a Calypso kórus, a Rábakethelyi Plébánia Ifjúsági Kórusa, a Zeneiskola fúvósai,
  • egyesületünk több Ausztriai meghívásnak is eleget tett. Grosswilfersdorfban szabadtéri hangversenyen, Mariasdorf-ban ezüstmisén, Altenmarktban kórustalálkozón vettünk részt, Lassnitzhöhe templomi kórusával közös hangversenyt adtunk az ottani templomban.
  • 2006. szeptember 23-án a Találkozás ünnepe” Karitász rendezvényen a szabadtéri püspöki misén működtünk közre,
  • minden évben részt veszünk a „Karácsony határok nélkül” városi rendezvényen, továbbá karácsonyi hangversenyeken.
  • a meghívások viszonzásaként lehetőség nyílt számunkra több magyar és határon túli bemutatkozásra: Részt vettünk kórus hangversenyen Tatán, több alkalommal Zalaszentgróton, Szombathelyen , Körmenden, Marcaliban. Őriszentpéteren és Kondorfán helyi rendezvényen önálló koncertet adtunk. A határon túli kórusok közül 2006-ban Somorjai Híd kórus, Dunaszerdahelyi Szent György kórus, 2007-ben pozsonyeperjesi Kis Duna Vegyeskar, az Izolai Férfikar vendégei voltunk. Feledhetetlen hangulatú koncertek és baráti találkozók mellett vendéglátóink mindent megtettek, hogy találkozásunkat is feledhetetlenné tegyék.
  • 2007-ben már ötödik alkalommal sikerült megszervezni, kórus táborunkat, ahol lehetőség nyílik intenzív próbára és kirándulásra. Jártunk Velemben, Kőszegen, Nagycenken, Zircen, Badacsonytomajban. Minden alkalommal kórusunk bemutatkozási lehetőséget keresett és kapott a település éppen zajló rendezvényén vagy a helyi templomban.